Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Marieke Hopman

By

6 oktober 2016

Presentatie eerste resultaten CAR

6 oktober 2016 | By | 5 Comments

Gisteren heb ik voor het eerst in het openbaar gesproken over de eerste resultaten van het veldonderzoek in de CAR. Het was spannend om te doen, en nog extra spannend omdat het deel uitmaakte van een “science slam” van het festival Night University van Tilburg University. Dit is een wedstrijd waarbij verschillende wetenschappers hun onderzoek op een alternatieve wijze proberen te presenteren, met als doel om het publiek zoveel mogelijk te raken en te betrekken. En dat allemaal in 10minuten…

Mijn presentatie was een licht theatrale vorm, waarbij ik stukjes voorlas die ik had geschreven in mijn veldonderzoek notebook, waardoor ik mensen meenam op deze reis. Het publiek moest na afloop stemmen en…ik heb gewonnen!!! :D

De komende periode zal ik meer gaan experimenteren met alternatieve vormen van het presenteren van onderzoeksersultaten, manieren die een breder publiek aanspreken maar (hopelijk) ook voldoende niveau van diepgang hebben.

win_20161006_10_25_04_pro

 

Comments

 1. Wow, what a great achievement! Sounds like you definitely found a way to engage your audience and to get them interested and involved. Congratulations!

 2. Gefeliciteerd met je overwinning.
  En bravo dat je op zoek bent naar alternatieve manieren om onderzoeksresultaten te presenteren!

  Hans

 3. Wiron

  Yeah baby, she slams it home! En dan weer zo sober om daar niks over te vertellen als je op bezoek bent. Dat moest wel een hele goeie lasagna zijn zeg.

 4. Ineke

  Ha gefeliciteerd! En is er een youtube filmpje van gemaakt?

  • Marieke Hopman

   Dank! En nee… wel een heel goed idee!! Kan ik nog steeds doen. Maar het lastige is dat ik dan al materiaal openbaar maak wat ik misschien nog in een voorstelling zou willen gebruiken…Dus: misschien later :).
   Wel: donderdag a.s. op radio 1 (om 10.00) een kort stukje over het onderzoek!

Submit a Comment