Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Marieke Hopman

By

26 oktober 2015

Voor publicatie -> een filosofisch perspectief op kinderrechten

26 oktober 2015 | By | 3 Comments

Goed nieuws: ik heb een e-mail ontvangen waarin staat dat reviewers mijn artikel (“(why) should children have rights? A philosophical perspective”) willen publiceren in het aankomende boek over 25 jaar kinderrechtenverdrag!

Tenminste, ik moet het artikel nog wel herschrijven – ik ben niet precies op de hoogte van academische conventies, maar volgens mij betekent dit normaliter dat mijn artikel is geaccepteerd. Ik ben hier extra blij mee omdat de academische traditie van kinderrechten onderzoek vaak geen filosofie bevat. Daarbij komt dat ik in het artikel beweer dat technisch gezien kinderen geen rechten hebben en dat we beter kunnen zeggen dat zij “juridische privileges” krijgen. Zoals een reviewer schreef in zijn/haar commentaar op mijn artikel: “het zal waarschijnlijk wat discussie uitlokken en we moeten geen artikelen weigeren omdat we het niet eens zijn met de gedachtengang”.

Het book zal in 2016 gepubliceerd worden bij Brill Nijhoff Publishers, edited by Prof T. Liefaard and Prof. J. Sloth-Nielsen.

Comments

 1. Liane

  Geweldig Marieke, dat is binnen. Ga zo door!! Ik zou dat artikel ook wel eens willen lezen. Is dat mogelijk?

  Groetjes, Liane Vissers

 2. Gefeliciteerd, Marieke. Mooi werk!

  Hans

 3. Marieke Hopman

  Dank!
  As considers access; I will absolutely try to get the right to share the article. However, this will have to be negotiated with the book’s publisher. It is of course a question of copyrights (which is a huge debate in present day academia). I am all for open access, but I cannot risk paying fines..so, I will let you know!

  Thanks for being interested

Submit a Comment